GHID COLECȚIE

Ghidul nostru vă va ajuta să parcurgeți procesul pentru Semi-Custom Collection și opțiunile de personalizare disponibile. Vă recomandăm să citiți și să consultați acest ghid înainte de a cere o ofertă de preț sau a înainte de a plasa o comandă.

CE SE POATE PERSONALIZA

FIXE

 • dimensiunea
 • grafica
 • layout-ul

FLEXIBILE

 • textul
 • culoare cerneală
 • tipul și culoarea hârtiei
 • tipul și culoare plicului
 • metodă de tipărire

ACCESORII

 • sigiliu ceară
 • panglică mătase / șnur
 • invelitoare vellum / belly band
 • liner plic
 • foiță aurie
 • printed addressing
 • custom venue illustration

METODE DE TIPĂRIRE

TIPĂRIRE DIGITALĂ $

Tipărirea digitală ia o imagine digitală și o transferă pe hârtie, creând o imagine lină, fără impresii sau text ridicat/apăsat. Nu este necesară nicio placă specială (spre deosebire de letterpress sau foil press), deci este cea mai accesibilă metodă de tipărire.

Potrivită pentru carton standard 300 gsm.

PAPIRA_letterpress

TIPĂRIREA LETTERPRESS  $$

Letterpress presupune presearea textului împreună cu cerneala în carton. Tipărirea se face cu ajutorul unor matrițe speciale care presează grafica în carton aplicând în același timp și cerneală. Tipărirea se poate face în una sau mai multe culori – fiind nevoie de cate o matrița și o trecere prin mașina de tipărit pentru fiecare culoare în parte. Această metodă presupune ca fiecare invitație să fie imprimată individual.

Potrivită pentru carton standard 600 gsm și hârtie manuală.

Papira_goldfoilstamping

TIPĂRIREA FOLIO PRESS $$$

Presupune presarea textului/designului în carton împreună cu o folie metalică (alb, auriu, argintiu, cupru, etc). Aplicarea foliei se face manual utilizând o matrița creată specială cu textul dvs. Această metodă presupune ca fiecare invitație să fie tipărită individual, prețul fiind influențat de tiraj.


Potrivită pentru toate tipurile de hârtie.

emboss printing PAPIRA

TIPĂRIREA BLIND EMBOSS $$$

Este o tehnica de tipare care nu presupune folosirea de cerneala. Cu ajutorul unei matrite creata special cu designul dumneavoastra, tiparirea blind emboss realizeaza un relief in hartie.

Potrivită pentru toate tipurile de hârtie.

TIPURI DE HÂRTIE

CARTON BUMBAC 300 gsm

Cartonul nostru de bumbac premium este disponibil în 4 nuanțe și are o grosime de 300 gsm. Marginile cartonului pot fi drepte sau nefinisate – rupte manual. Este potrivit pentru tipărire digitală și foil press.

CARTON BUMBAC 600 gsm

Cartonul nostru de bumbac premium este disponibil în 8 nuanțe și are o grosime de 600 gsm. Marginile cartonului sunt drepte. Este potrivit pentru tipărire letterpress și foil press.

HÂRTIE MANUALĂ

Hârtia noastră manuală prezintă o suprafață moale, texturată și margini naturale organice și are o grosime de aproximativ 300 gsm. Hârtia noastră manuală este potrivită pentru tipărire letterpress și foil press. Este disponibilă în 12 culori.

CULORI CARTON STANDARD 300 GSM

Recomandat pentru tipărire digitală și foil press.

CULORI CARTON STANDARD 600 GSM

Recomandat pentru tipărire letterpress și foil press.

CULORI HÂRTIE MANUALĂ

Recomandat pentru tipărire letterpress și foil press. 

Dimensiuni: 5 x 7 inch (127mm x 177mm), 4 BAR (89mm x 127mm), 3.9 x 8.6 inch (100mm x 220mm)

handmade paper colors PAPIRA

CULORI PLICURI CARDSTOCK

Mărimi disponibile A7 și 4BAR 

PLICURI HÂRTIE MANUALĂ

Mărimi disponibile A7 și 4BAR 

handmade paper envelopes colors PAPIRA

ENVELOPE LINER

Puteti să personalizați plicurile adăugând ilustrații tipărire sau hârtie japoneza digital în interiorul acestora. 

A. DIGITAL PRINTED LINER

digital-envelope-liner-PAPIRA
digital-envelope-liner-PAPIRA
digital-envelope-liner-PAPIRA-4

B. JAPANESE PAPER LINER

japanose-paper-liner-Papira

WRAP 

A. VELLUM WRAP

-digital printed-

vellum-wrap-1-PAPIRA
vellum-wrap-PAPIRA
vellum-wrap-PAPIRA
vellum-wrap-PAPIRA

B. JAPANESE PAPER WRAP

FONTURI CALIGRAFICE

MODELE WREATH

Invitațiile din colecție care includ în design WREATH pot fi schimbate cu un alt model din cele de mai jos. Se pot personalizate cu monogramă/inițială sau fără.

CULORI SIGILII DE CEARĂ

CULORI SFOARĂ

fine twine PAPIRA

CULORI PANGLICI DE MĂTASE

MODELE BLIND EMBOSS

Oferim 4 variante de design pentru blind emboss. Pot fi aplicate atât pe clapeta plicului cât și pe cardul invitației.

TERMENI ȘI CONDITII

Achiziționând orice invitații Papira, recunoașteți și acceptați termenii și condițiile de mai jos.

 

 

Specificații de design

Modelele noastre semi-personalizate au fost atent create în stilul distinctiv și unic Papira. Designul va rămâne același, dar textul/conținutul vor putea fi personalizate pentru tine și ziua ta specială.

 

Machetare

Vă rugăm să vă asigurați că verificați cu atenție machetele primite inclusiv conținutul/ortografia, layout-ul, dimensiunile cardurilor/plicurilor, culori cerneală, etc.

Sunt incluse 2 revizii în comanda dumneavoastră. Suntem disponibili pentru a face ajustările necesare și a răspunde oricăror întrebări în timpul acestor faze de revizie. Machetările suplimentare se vor taxa cu 100 lei/revizie.

Nu putem face modificări suplimentare odată ce comanda dvs. a fost aprobată pentru tipărire și este deja în producție.

 

Culori

Ne străduim să reprezentăm culorile afișate pe site-ul nostru/machete digitale cât mai corect posibil, dar nu putem garanta că culoarea tipărită va părea exact ca și pe ecran. Dacă vă preocupă alegerea culorii dvs., este recomandat să achiziționați un pachet de mostre.

Vă rugăm să luați în considerare existența unor diferențe de culoare de la macheta digitală la produsul fizic/tipărit. Toate ecranele sunt calibrate în mod diferit. Facem tot posibilul pentru a ne asigura că culorile noastre se potrivesc cu rezultatul imprimat/produsul fizic, dar noi nu putem vedea ceea ce vedeți dumneavoastră pe ecran.

 

Variațiuni

Hârtia noastră manuală este realizată artizanal, fiecare bucată individual de mână, astfel pot exista variațiuni de culoare, grosime, formă, de la o bucată la alta.

Metodele de tipărire letterpress și foil press creează ușoare variații de la o bucată imprimată la alta. Orice nereguli nu sunt defecte, ci rezultatul procesului artizanal de a lucra cu o presă de tipărit antică. Ne străduim să reprezentăm culorile afișate pe site-ul nostru cât mai corect posibil, dar nu putem garanta că culoarea tipărită va părea exact ca cea de pe ecran.

 

Plata

Plata este structurată în 2 părți:

-25% nerambursabil la momentul rezervării

-75% la începutul fazei de producție

Plata invitațiilor se face prin card de credit sau prin transfer bancar, conform facturii.

 

Erori la producție

Comanda dvs. include 2 revizii înainte de producție. Este responsabilitatea dvs. să citiți corect și să vă asigurați că nu există greșeli. Papira nu este responsabilă pentru erorile de ortografie.

Dacă există o greșeală de tipărire din vina noastră (textul tipărit pe invitație diferă față de ultima machetă digitală pe care clientul și-a dat acordul de tipar), invitațiile vor fi retipărite pe cheltuiala noastră.

Dacă eroarea s-a produs din cauza transmiterii incorecte sau incomplete a datelor de către client, sau dacă eroarea exista pe macheta pe care clientul și-a dat “Bunul de Tipar”, acesta va achita suma aferenta noii comenzii, inclusiv transportul, dacă acesta dorește refacerea comenzii.

 

Timp de producție

După ce macheta finală a fost aprobată, designul dvs. este trimis la tipărire. Timpul de producție este în jur de 20 de zile lucrătoare după ce ne trimiteți confirmarea plății.

 

Livrare

Costurile de expediere nu sunt incluse în comanda dvs. Acestea sunt calculate la finalizarea comenzii dvs. și vi se va trimite o factură separată. Comanda dvs. este expediată odată ce această factură finală este plătită. Livrăm internațional exclusiv prin DHL Express.

 

Copyrights

Toate design-urile, imaginele, grafica, textele si produsele prezentate pe acest site sunt proprietatea exclusivă Papira și sunt protejate de dreturile de autor, cu excepția cazului în care se indică altfel. Toate imaginile, grafica folosită în procesul de machetare sunt proprietatea exclusivă cu drept de autor a Papira. Aceste design-uri, imagini și grafica nu pot fi utilizate pentru uz personal, reproducere, crearea de lucrări derivate sau în orice alt scop. Ne păstrăm dreptul de a posta invitațiile sau papetăria de nuntă pe site-ul nostru și pe social media.

 

Retur, Schimb sau Anulare

Datorită naturii personalizabile și handmade a serviciilor și produselor noastre, acestea nu sunt rambursabile și nu sunt eligibile pentru schimb, retur sau anulare.

După primirea comenzii vă rugăm să verificați cu atenție produsele și să ne anunțați dacă există o greșeală în termen de 7 zile de la primirea acesteia.

Dacă există o eroare de tipărire din partea noastră, fie vom retipări produsele, fie vom rambursa valoarea greșelii. Dacă există o eroare la text care a fost aprobată de client, costurile retipăririi vor fi suportate de client.