CUM COMAND

întrebări și răspunsuri frecvente

Toate întrebările și răspunsurile despre invitațiile PAPIRA găsiți mai jos. Ai în continuare întrebări? Dacă da, ne poți scrie un mail la office@papira.ro.

Cum comand invitațiile cu pre-design din COLECȚIE?

Puteți comanda direct online invitațiile de nuntă cu pre-design, completând formularul de contact sau ne puteți scrie un e-mail la adresa office@papira.ro care să conțină urmatoarele:

 • datele dumneavoastră de contact
 • codul invitației dorite
 • numărul de bucați dorite
 • textul dumneavoastră FINAL cu diacritice.
 • modificările dorite (dacă acestea există)

În 2 zile lucrătoare de la comandă veți primi un fișier cu macheta digitală. Sunt incluse 2 REVIZII GRATUITE. Modificările suplimentare se vor taxa cu 20 lei/revizie.

Toată colecția de modele o găsiți în pagina COLECȚIE INVITAȚII.

Ce se poate personaliza la invitațiile din COLECȚIE?

Invitațiile noastre cu pre-design se pot modifica, în funcție de preferințe de culori, text, font, carton, dimensiune:

 • modificarea culorii fontului
 • înlocuirea fontului cu un altul de la celelalte modele de invitații
 • schimbarea culorii de fundal
 • schimbarea cartonului și a dimensiunii acestuia
 • modificarea culorii plicului
 • adăugarea/înlăturarea unui liner plic sau inlocuirea lui cu altul de la celelalte modele de invitații
 • ștergerea unor elemente de design sau înlocuirea lor cu altele de la celelalte modele de invitații
 • schimarea culori elementelor de design (*acolo unde este posibil)
 • adăugarea/înlăturarea unor accesorii (sigiliu, sfoară, panglică)

Acest serviciu de personalizare este gratuit și este valabil pentru modelele deja existente.

Care este cantitatea minimă?

Numărul minim de invitații care se poate comanda este de 50 bucăți.

Dacă doriți să comandați o cantitate sub 50 bucăți, prețul invitației se va majora cu 20 % bucată, datorită tirajului mic.

Am o idee exactă despre cum vreau sa arate invitațiile noastre de nuntă. Puteți să faceți ceva complet personalizat?

Da, sigur că putem. Suntem specializați în invitații de nuntă personalizate și unice și suntem încântați în a colabora împreună. Pentru mai multe informații privind procesul de personalizare vă invităm să citiți aici, iar portofoliul nostru îl găsiți aici.

Cu cât timp înainte trebuie să comand invitațiile?

Vă rugăm să plasați comanda dumneavoastră cu cel puțin 3 luni înaintea evenimentului pentru invitațiile cu pre-design din colecție și cu cel putin 4 luni înainte pentru invitațiile complet personalizate.

Puteți să imi trimiteți o mostra fizică?

Da, sigur ca putem. Și noi vă recomandăm achiziționarea unei mostre înainte de a lansa o comandă. În cazul în care nu avem mostra invitației dorite pe stoc (acestea fiind rămase de la comenzile anterioare) vă putem trimite un model asemănator, de unde vă puteți face o idee mai bună despre calitatea printului și a cartonului.

Oferim gratuit o mostra, iar plata transportului se va face de către dumneavoastră.

Dacă se doresc mai multe mostre acestea se achită conform prețului de pe site, iar gratuit o oferim pe cea cu valoarea mai mică.

Ce tipuri de cartoane folosiți?

Invitațiile de nuntă sunt realizate din cartoane de calitate superioară, fabricate în Italia sau din hartia manuală fabricată la noi în țară. Pentru fiecare model în parte, alegem o variantă premium în ceea ce privește greutatea și textura cartonului, în funcție de tehnologia de tipărire și în funcție de designul ales. Fie că e texturat, reciclat, 100% bumbac sau velin, există un carton potrivit pentru fiecare invitație în parte și alegerea corectă a acestuia este vitală pentru un aspect impecabil.

Cât durează?

În 2 zile lucrătoare de la plasarea unui comenzi de invitații din COLECȚIE o să primiți macheta digitală a acesteia, pentru a vedea încadrarea textului și corectitudinea datelor care apar. Termenul de producție este de 10-15 zile lucrătoare, de la aprobarea finală a machetei digitale; acesta fiind timpul necesar pentru a produce invitațiile dorite fără grabă, la cea mai bună calitate.

Pentru urgentarea comenzii la 5 zile lucrătoare se va percepe o taxă de urgență în valoare de 150 lei. Urgentarea comenzii este valabilă doar pentru invitațiile cu tipărire digitală, nu și letterpress.

Pentru o invitație total personalizată vă rugăm să ne acordați 7-10 zile lucrătoare pentru partea de grafică și 10-15 zile pentru partea de producție.

Cum se realizează livrarea?

Invitațiile sunt ambalate și expediate prin cuier rapid către adresa indicată de dumneavoastră.

Costul transportului va fi suportat de către client. Livrarea durează în general  24h din momentul în care sunt trimise. Nu răspundem pentru eventualele întârzieri cauzate de firma de curierat.

Expediem doar în România!

Cum se realizează plata?

Plata se va face integral prin transfer bancar pe baza facturii, după obținerea bunului de tipar. După ce primim confirmarea plății, comanda dumneavoastră este dată în lucru.

Plata pentru taxa de design personalizat se face înainte de începerea creației, prin transfer bancar.

Plata se face doar în cont de LEI.

Invitațiile au ajuns, dar nu sunt așa cum mă așteptam. Pot să le returnez?

Nu, din păcate, invitațiile personalizate nu sunt returnabile pentru un schimb sau restituire. Vom lucra cu dumneavoastră până când sunteți mulțumit de macheta finala. Deoarece comandați invitatii nunta personalizate pentru evenimentul dumneavoastră, toate comenzile sunt finale. Restituirile nu se acordă pentru diferențele de culoare dintre doveda online și produsul imprimat, sau erori gramaticale/ortografice care nu sunt din vina noastră. Nu suntem responsabili pentru eventualele greșeli neobservate de dumneavoastră pe “bunul de tipar”.

Culorile sunt diferite față de mostra digitală. De ce?

Vă rugăm să luați în considerare posibilitatea existenței unor diferențe de culoare de la macheta digitală la produsul fizic/tipărit. Toate ecranele sunt calibrate în mod diferit. Facem tot posibilul pentru a ne asigura că culorile noastre se potrivesc cu rezultatul imprimat/produsul fizic, dar noi nu putem vedea ceea ce vedeți dumneavoastră pe ecran.

Realizați și restul papetăriei de nuntă?

Desigur, se poate realiza și restul papetăriei de nuntă. Am pregatit meniuri, numere de masă, place cards, escort cards, lista invitaților, guestbook, toate în același design cu modelul ales. Chiar dacă aceste elemente nu sunt prezentate alături de fiecare model de invitație, noi suntem bucuroși să le cream pentru dumneavoastră fără nici un cost suplimentar.

Am vazut un design pe Pinterest, puteți să il copiați?

Putem să ne inspirăm din imaginile pe care le-ați văzut și să le folosim ca informație pentru invitația voastră de nuntă, dar nu putem (legal și moral) să copiem munca altor artiști și nici nu dorim să facem acest lucru.