fbpx

FAQ

întrebări și răspunsuri frecvente

Toate întrebările și răspunsurile despre invitațiile PAPIRA găsiți mai jos. Ai în continuare întrebări? Dacă da, ne poți scrie un mail la office@papira.ro.

Cum comand invitațiile cu pre-design din COLECȚIE?

Puteți comanda direct online invitațiile de nuntă cu pre-design, completând formularul de contact sau ne puteți scrie un e-mail la adresa office@papira.ro care să conțină urmatoarele:

 • datele dumneavoastră de contact
 • codul invitației dorite
 • numărul de bucați dorite
 • textul dumneavoastră FINAL cu diacritice.
 • modificările dorite (dacă acestea există)

În 2 zile lucrătoare de la comandă veți primi un fișier cu macheta digitală. Sunt incluse 2 REVIZII GRATUITE. Modificările suplimentare se vor taxa cu 20 lei/revizie.

Toată colecția de modele o găsiți în pagina COLECȚIE INVITAȚII.

Ce se poate personaliza la invitațiile din COLECȚIE?

Invitațiile noastre cu pre-design se pot modifica, în funcție de preferințe de culori, text, font, carton, dimensiune:

 • modificarea fontului
 • modificarea culorii fontului
 • modificarea cartonului
 • modificarea culorii plicului
 • modificarea metodei de tipărire
 • adăugarea/înlăturarea unor accesorii (interior plic, invelitoare translucidă, sigiliu, panglică, șnur)

Acest serviciu de personalizare este gratuit și este valabil pentru modelele deja existente.

Care este cantitatea minimă?

Numărul minim de invitații care se poate comanda este de 25 bucăți. Nu preluăm comenzi sub acest minim, chiar dacă este vorba de suplimentare.

Am o idee exactă despre cum vreau sa arate invitațiile noastre de nuntă. Puteți să faceți ceva complet personalizat?

Da, sigur că putem. Suntem specializați în invitații de nuntă personalizate și unice și suntem încântați în a colabora împreună. Pentru mai multe informații privind procesul de personalizare vă invităm să citiți aici, iar portofoliul nostru îl găsiți aici.

Cu cât timp înainte trebuie să comand invitațiile?

Vă rugăm să plasați comanda dumneavoastră cu cel puțin 3 luni înaintea evenimentului pentru invitațiile cu pre-design din colecție și cu cel putin 4 luni înainte pentru invitațiile complet personalizate.

Puteți să îmi trimiteți o mostra fizică?

Da, sigur ca putem. Și noi vă recomandăm achiziționarea unei mostre înainte de a lansa o comandă. În cazul în care nu avem mostra invitației dorite pe stoc (acestea fiind rămase de la comenzile anterioare) vă putem trimite un model asemănator, de unde vă puteți face o idee mai bună despre calitatea printului și a cartonului.

Oferim gratuit o mostra, iar plata transportului se va face de către dumneavoastră.

Dacă se doresc mai multe mostre acestea se achită conform prețului de pe site, iar gratuit o oferim pe cea cu valoarea mai mică.

Cât durează?

În 2 zile lucrătoare de la plasarea unui comenzi de invitații din COLECȚIE o să primiți macheta digitală a acesteia, pentru a vedea încadrarea textului și corectitudinea datelor care apar. Termenul de producție este de 10-15 zile lucrătoare, de la aprobarea finală a machetei digitale; acesta fiind timpul necesar pentru a produce invitațiile dorite fără grabă, la cea mai bună calitate.

Pentru invitațiile cu tipărire letterpress, termenul de producție este de 15-20 zile lucrătoare.

Pentru urgentarea comenzii la 5 zile lucrătoare se va percepe o taxă de urgență în valoare de 300 lei. Urgentarea comenzii este valabilă doar pentru invitațiile cu tipărire digitală, nu și letterpress.

Pentru o invitație total personalizată vă rugăm să ne acordați 7-10 zile lucrătoare pentru partea de grafică și 15-20 zile pentru partea de producție.

Cum se realizează livrarea?

Invitațiile sunt ambalate și expediate prin cuier rapid către adresa indicată de dumneavoastră.

Costul transportului va fi suportat de către client. Livrarea durează în general  24h din momentul în care sunt trimise. Nu răspundem pentru eventualele întârzieri cauzate de firma de curierat.

Expediem în Uniunea Europeană.

Cum se realizează plata?

Plata se va face integral prin transfer bancar pe baza facturii, după obținerea bunului de tipar. După ce primim confirmarea plății, comanda dumneavoastră este dată în lucru.

Plata pentru taxa de design personalizat se face înainte de începerea creației, prin transfer bancar.

Plata se face doar în cont de LEI.

Invitațiile au ajuns, dar nu sunt așa cum mă așteptam. Pot să le returnez?

Nu, din păcate, invitațiile personalizate nu sunt returnabile pentru un schimb sau restituire. Vom lucra cu dumneavoastră până când sunteți mulțumit de macheta finala. Deoarece comandați invitatii nunta personalizate pentru evenimentul dumneavoastră, toate comenzile sunt finale. Restituirile nu se acordă pentru diferențele de culoare dintre macheta digitală și produsul imprimat, sau erori gramaticale/ortografice care nu sunt din vina noastră. Nu suntem responsabili pentru eventualele greșeli neobservate de dumneavoastră pe “bunul de tipar”.

Culorile sunt diferite față de mostra digitală. De ce?

Vă rugăm să luați în considerare existența unor diferențe de culoare de la macheta digitală la produsul fizic/tipărit.

Toate ecranele sunt calibrate în mod diferit. Facem tot posibilul pentru a ne asigura că culorile noastre se potrivesc cu rezultatul imprimat/produsul fizic, dar noi nu putem vedea ceea ce vedeți dumneavoastră pe ecran.

Calibrarea monitorului te ajuta doar pe tine in a vedea culorile cat mai apropiate de valorile reale din spatele imaginii, nimic mai mult.

Mai multe monitoare calibrate nu inseamna monitoare care afiseaza la fel valorile. Este diferit ceea ce vezi tu acasa cu ceea ce vedem noi, cu toate ca ambele monitoare sunt calibrate.

Deci, daca ai monitor calibrat nu inseamna ca imaginea trebuie sa iasa ca pe ecran, pentru ca nu iese si e vorba de cu totul altceva.

De ce nu ies culorile de pe ecran la tipar?

Culorile de pe ecranul tău sunt RGB (Red/Roşu, Green/Verde şi Blue/Albastru). Acestea se numesc culori aditive. Se numesc aditive pentru că, monitorul fiind negru, ledurile monitorului trebuie să se aprindă din ce în ce mai intens, până când împreună dau nuanţa albă. Aşa parcurg tot gamutul de culoare RGB. Monitorul este o sursă de lumină, aşa că nu mai are nevoie de hârtie sau suport printabil ca să afişeze culorile.

Imprimantele, în schimb, tipăresc CMYK (Cyan/Cian, Magenta, Yellow/Galben şi Black/Negru). Acestea se numesc culori substractive. Asta pentru că hârtia nu este o sursă de lumină cum e monitorul, aşadar, la imprimare, nuanţa de culoare se formează pornind invers, de la alb spre negru. Culorile Cian (C), Magenta (M) şi Galben (Y), împreună formează o nuanţă maronie foarte închisă, aproape neagră dar nu negrul complet. Din acest motiv, s-a adăugat şi culoarea neagră (K).

Paleta de culori RGB este cu mult mai mare decat cea CMYK dupa cum vedem in ilustratia de alaturi.

IbJI45_8puUJrOt7UX8biIIgdV3K7X7pcflrxS67xXl1KW3mpGzFd_UDg2OJoNT-QlY0O49ZtkGsX-lwbzgn3iaYF_tl_ty4ugTA5PlymAWrjavljEJbeXkDMmU54krks5B3x64l.jpg

Asta doar ne face sa intelegem cum stau lucrurile si sa realizam ca tehnologia de tipar nu poate reproduce in totalitate spectrul de culori vizibil cu ochii si nici macar gamutul RGB de pe ecran.

Realizați și restul papetăriei de nuntă?

Desigur, se poate realiza și restul papetăriei de nuntă. Am pregătit meniuri, numere de masă, place cards, escort cards, lista invitaților, guestbook, toate în același design cu modelul ales. Chiar dacă aceste elemente nu sunt prezentate alături de fiecare model de invitație, noi suntem bucuroși să le creăm pentru dumneavoastră fără nici un cost suplimentar.

Am vazut un design pe Pinterest, puteți să il copiați?

Putem să ne inspirăm din imaginile pe care le-ați văzut și să le folosim ca informație pentru invitația voastră de nuntă, dar nu putem (legal și moral) să copiem munca altor artiști și nici nu dorim să facem acest lucru.

Pot comanda și prin telefon?

Nu, comenzile se plasează exclusiv pe email la office@papira.ro.

Livrați internațional?

Da, livrăm internațional. Livrarea se face exclusiv prin DHL Express.

Oferiti invitații electronice?

Nu oferim  invitații electronice. 

Noi am ales să vindem doar produse fizice, în consecință singurul element digital pe care îl punem la dispoziția clientului este macheta, unde se poate vedea cum va arata invitația finală. 

Toate prețurile prezentate pe site sunt pentru papetărie fizică, nu fișiere digitale.

Care sunt soluțiile dacă există vreo greșeală de tipărire?

 • dacă există o greșeală de tipărire din vina noastra (textul tipărit pe invitație diferă față de ultima machetă digitală pe care clientul și-a dat acordul de tipar), invitațiile vor fi retipărite pe cheltuiala noastră iar, clientul nu va trebui să mai plătească nimic.
 • firma nu poate fi trasă la răspundere pentru realizarea defectuoasă a unei comenzi decât în limita valorii comenzii respective. Acest lucru înseamnă fie returnarea sumei achitate fie refacerea comenzii.  Mai multe despre politica de retur găsiți AICI. 
 • dacă eroarea s-a produs din cauza transmiterii incorecte sau incomplete a datelor de către client, sau dacă eroarea exista pe macheta pe care clientul și-a dat “Bunul de Tipar”, acesta va achita suma aferenta noii comenzii, inclusiv transportul, dacă acesta dorește refacerea comenzii. Se consideră că este vorba de o nouă comandă, cea în care s-a produs eroarea fiind deja onorată și acoperită de OUG 34/2014, art. 16, lit. C.

Dorim să realizăm invitațiile în mai multe limbi. Se poate?

Da, sigur că putem să vă realizăm invitațiile în mai multe limbi. Pentru fiecare machetare cu text diferit/în altă limbă se va percepe o taxă de 50 de lei/machetă. Dumneavoastră trebuie doar să ne trimiteți textele finale, exact cum doriți să apară.

SaveSave

SaveSave